fbpx

4 Customer Centric CRM Analytics die je moet volgen in 2022

Schuyffel 13 mei 2022 0 Comments

Ja, klantgegevens zijn de nieuwe olie; daarom kunnen bedrijven van elke schaal en elk type de inzichten die deze informatie oplevert, gebruiken om een concurrentievoordeel te behalen. Het simpelweg verzamelen van gegevens zal jouw kleine bedrijf echter niet helpen groeien of jou rijk maken. Je moet er eerst goed gebruik van maken.

CRM-analyse helpt bedrijven gegevens te begrijpen en te gebruiken door inzichten te verschaffen in een verscheidenheid van bedrijfsactiviteiten. Dus, hoe kunnen klantgerichte CRM-inzichten jouw groeiplannen voor kleine bedrijven nog meer dienen? Laten we eens nader bekijken hoe CRM-analytics jou kan helpen sterke klantenbanden op te bouwen en jouw kleine bedrijf te promoten.

Het belang van CRM Analytics

Een van de belangrijkste aspecten van CRM-technologie is de mogelijkheid om verschillende indicatoren te volgen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Oke… je kunt iets niet repareren als je niet begrijpt wat er mis mee is.

Een van de dingen om te overwegen is jouw vermogen om relaties met jouw klanten te onderhouden. En CRM-systeem kan daarbij zeer nuttig zijn. Bedrijven die niet goed voor hun klanten zorgen, doen het op de lange termijn niet goed.

Met behulp van een CRM-systeem verbeter je jouw vermogen om goede ervaringen te bieden aan klanten gedurende de hele levenscyclus van de klant. Met CRM-analyses krijg je inzicht in hoe het met jouw klanten gaat, zodat jij hen de best mogelijke service kunt bieden en tegelijkertijd jouw bedrijf kan laten groeien.

Klantgerichte CRM-analytics om bij te houden

Laten we specifieker worden nu je precies begrijpt, waarom CRM-afgeleide business intelligence zo aantrekkelijk is voor kleinere organisaties en welke variabelen kunnen worden gekwantificeerd met een CRM-oplossing.

1. Klant Acquisitie Kosten (CAC)

Deze metriek berekent hoeveel het jouw onderneming gemiddeld kost om één nieuwe klant binnen te halen. Er wordt rekening gehouden met softwarekosten, opleiding, personeel, marketing en andere kosten die gepaard gaan met het genereren van 1 enkele verkoop.

Je kunt deze CRM KPI gebruiken om te bepalen of je moet automatiseren en kosten besparen of dat je nog wat speelruimte hebt om extra klanten aan te trekken.

2. Klantenverloop

De customer turnover metric geeft aan hoeveel klanten je hebt verloren binnen een bepaalde periode.

Er zijn verschillende verklaringen voor waarom je deze parameter zou willen monitoren. Het meest belangrijke criterium om het klantenverloop te analyseren is echter om te bepalen wat jouw klanten ertoe aanzet, om te stoppen en hoe jij in de toekomst meer klanten kunt behouden.

3. Customer Effort Score (CES)

Deze score beoordeelt op unieke wijze de klanttevredenheid. Hij geeft aan hoe eenvoudig of moeilijk het voor jouw klanten is om met jouw bedrijf zaken te doen. Je hoeft slechts één vraag te stellen. Hoeveel werk moeten klanten doen om een artikel te kopen, hun vragen beantwoord te krijgen of contact op te nemen met support?

4. Netto Promotor Score (NPS)

Deze quotering geeft weer hoe tevreden jouw klanten zijn. Om te weten te komen hoe uw klant over uw bedrijf denkt, vraag je hen om hun interactie met jou te beoordelen op een schaal van 1 tot 10.

Klanten met waarderingen van 0-6 halen de focus weg van jouw bedrijf. Beoordelingen van 7-8 vertegenwoordigen klanten die jouw producten/diensten passief waarderen, maar geen emotionele band met jouw merk hebben.

Tot slot geven beoordelingen van 9-10 aan dat kopers jouw producten/diensten waarschijnlijk aan anderen zullen aanbevelen. Dit zijn jouw merk ambassadeurs.

Afrondend

Tracking analytics is nodig om een beeld te krijgen van jouw CRM-analyse en de bedrijfsprestaties te verbeteren.

47 procent van de organisaties rapporteert een verbetering in klanttevredenheid na het implementeren van CRM-oplossingen. Om de tevredenheid van klanten naar een hoger niveau te tillen, is het van cruciaal belang om klantgerichte CRM-gegevens te monitoren die een uitgebreide visie bieden op het succes van het bedrijf.

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).