fbpx

CRM, De redder in nood voor ondernemers

Schuyffel 7 juni 2022 0 Comments

Het spreken met meerdere klanten is een onderdeel van het werk van een ondernemer. Je begint het gesprek door het ijs te breken, contact te maken met de klant en vervolgens dieper in te gaan op het product of de dienst. Dan ga je verder met de vraag of jouw oplossing, de problemen van de klant kan oplossen of niet. Als dat zo is, hoor je hun kant van de bezwaren en dan maak je een offerte.

Terwijl je nog bezig bent met de verwerking van het ene gesprek, gaat de telefoon en een andere klant heeft vragen over een offerte. Je had ze binnen twee dagen een offerte beloofd, maar helaas was je het even vergeten en heb je een kans gemist.

Dan belt je partner je op om te vragen of je je zoon van voetbal kunt halen omdat hij gevallen is.

Aan het eind van de dag realiseer je je ineens dat je nog een offerte moet maken voor het eerste telefoontje van die dag. Bovendien zou die beller ook een offerte krijgen, en die zou je eigenlijk ook wel willen krijgen.

Uiteindelijk denk je: “Die andere offerte maak ik morgen wel” en ga je de avond in.

Hoe kan CRM helpen?

Je kunt zich voorstellen dat het een uitdaging is om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Daarom is het verbeteren van de processen met een CRM van vitaal belang voor jouw werk. In een CRM kun jij al deze taken voor jezelf registreren, zodat je in één oogopslag kunt zien welke taken je nog moet doen en wanneer de deadlines zijn.

Hier leest je hoe een CRM kan helpen jouw werk te stroomlijnen:

1. Betere klantenservice

Er zijn verschillende CRM-systemen beschikbaar voor ondernemers en kleine bedrijven, die jouw klantenservice kunnen helpen transformeren. Het verzamelt alle informatie en houdt het op één plaats. Deze informatie is toegankelijk voor alle mensen in het bedrijf. Dit betekent dat wanneer ze hulp moeten bieden aan een klant, ze alles weten over de klant, eerdere gegevens en hun verwachtingen.

2. Vergroten van het aantal verkopen

CRM-systemen hebben ook een belangrijke impact op de verkoop van een bedrijf. Ze helpen het verkoopproces te stroomlijnen en bieden een betere ervaring voor het personeel en de klanten. Je kunt een verkooppijplijn opbouwen en stapsgewijze processen ontwikkelen voor een naadloze opvolging. Het zorgt ervoor dat alle personeelsleden op dezelfde pagina zitten en alles weten over potentiële verkopen.

3. Verbeterde marketing

Het gebruik van een CRM systeem kan de marketing verbeteren en helpen bij het bedenken van betere marketing strategieën. Wanneer je de verzamelde gegevens in jouw CRM-systeem gebruikt, kun jij jouw publiek onderverdelen in demografische gegevens en segmenten. Vervolgens kun je gepersonaliseerde campagnes ontwikkelen en alle segmenten afzonderlijk targeten om een grotere impact te maken.

Conclusie

CRM is een onmisbaar instrument om bestaande klanten opnieuw te benaderen en de efficiëntie binnen jouw organisatie te verbeteren. Het helpt bij het bijhouden van dagelijkse taken en het instellen van reminders om ervoor te zorgen dat niets ongedaan blijft. Al deze voordelen zijn redenen genoeg om een CRM-systeem voor jouw bedrijf aan te schaffen. Neem vandaag nog contact op met That’s CRM en wij kunnen jou helpen om in een mum van tijd een systeem te bouwen.

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).