fbpx

Wat is CRM en CRM-software?

Schuyffel 22 april 2022 0 Comments

Met name bij ZZP’ers en startende ondernemers zien wij vraagtekens rijzen zodra het over termen als CRM, CRM-software of CRM-systemen gaat. Wij begrijpen dat niet iedereen hier kaas van gegeten heeft en daarom leggen wij in deze blog graag uit waar deze termen voor staan en wat deze CRM-software en CRM-systemen inhouden. Lees snel verder!

CRM, waar staat dat voor?

CRM staat voor ‘Customer Relationship Management’. In feite betekent dit de wijze waarop jij als ondernemer jouw relaties en activiteiten met jouw (potentiële) klanten bijhoudt en beheert. Het zorgt ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt van al jouw bedrijfsactiviteiten en klantgegevens zodat jij het maximale kunt halen uit jouw klantrelaties.

Wat is een CRM-systeem?

Als er gesproken wordt over CRM, dan heeft men het vaak over een CRM-systeem. Een CRM-systeem is software die ervoor zorgt dat jij op eenvoudige wijze jouw processen effectiever en efficiënter in kunt richten. Manage onder andere alle taken, deals, adresboeken, notities en marketingactiviteiten op één plek. Een CRM-systeem zorgt ervoor dat jij als ZZP’er of startende ondernemer niet langer alles hoeft op te schrijven in een notitieboekje of op de zoveelste Post-It. Met behulp van een CRM-systeem kun jij ervoor zorgen dat je met behulp van overzicht je bedrijfsactiviteiten beter kunt stroomlijnen met als doel: meer winst genereren.

Waarom is een CRM-systeem belangrijk?

Een goede relatie opbouwen met jouw klanten is van groot belang. Je kunt hierdoor meer te weten komen over jouw klanten, maar ook een deal sneller maken. Weet jij precies waar jij met jouw potentiële klanten bent gebleven in een gesprek? Ook wanneer dit wat langer geleden is? Stuur jij al jouw klanten altijd een felicitatie op hun verjaardag?

Met behulp van een CRM-systeem kun jij als ondernemer ervoor zorgen dat het werven van klanten eenvoudiger verloopt én dat jij jouw klanten aan jouw bedrijf bindt. Je houdt alle belangrijke informatie over jouw relatie eenvoudig bij en zorgt ervoor dat jij geen overzicht verliest. Pak eenvoudig openstaande gesprekken op en sluit een deal sneller met behulp van een CRM-systeem waarin alle benodigde informatie opgeslagen staat. Met één klik kun jij al deze informatie eenvoudig tevoorschijn toveren!

Een CRM-systeem kiezen

Wij begrijpen dat wanneer je pas net meer te weten komt over CRM-systemen en het gebruik ervan, dat je wellicht het overzicht enigszins kwijt bent als het aankomt op het kiezen voor een aanbieder van een CRM-systeem. Eerder hebben wij een blog geschreven waar wij het aanbod van allerlei aanbieders van CRM-systemen uiteengezet hebben. Zo kun jij een doordachte keuze maken wanneer je kiest voor een CRM-systeem. Lees hier meer! 

Vergelijking CRM

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).