fbpx

Een CRM levert je geld op

Schuyffel 20 mei 2022 0 Comments

Het support-team van That’s CRM nam contact op met een aantal eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven en vroeg hen wat het meest waardevolle bezit van hun bedrijf is. Het team was verbaasd over de verschillende antwoorden die kleine en middelgrote ondernemers gaven op basis van hun branche.

Winkel- en hoteleigenaars vonden de locatie het waardevolste bezit voor hun kleine bedrijven. Ook opkomende IT-bedrijven gaven aan dat partnerschappen, samenwerkingsverbanden en warme producten van cruciaal belang zijn voor het succes van hun kleine bedrijf.

Vanuit een breder perspectief meldden managers van consultancybedrijven dat het verwerven en behouden van een pool van talent van cruciaal belang is voor hun bedrijfsontwikkelingsplannen. Anderen stelden dat merken en handelsmerken van cruciaal belang zijn om de belangstelling van klanten te wekken en te behouden.

Managers uit de consultingsector vermeldden dat de hersenen van hun werknemers het meest waardevol zijn. Anderen legden de nadruk op handelsmerken en merken. Evenzo suggereerden scores van respondenten dat toegewijd personeel en een goed managementteam een bedrijf kunnen helpen groeien. Veelbelovende verkoopvooruitzichten voeren die lijst zelfs nog aan.

Toch hadden al deze antwoorden één overeenkomst:

Alles wordt gedaan om het aantal consumenten te vergroten.

Klanten zijn essentieel voor bedrijven omdat zij helpen salarissen en bedrijfskosten te betalen. Maar waarom klagen consumenten dan vaak dat ze genegeerd worden door hun leveranciers?

Klanten houden op trouwe pleitbezorgers van hun merk te zijn om een groot aantal redenen – ze verhuizen naar een nieuwe locatie, gaan bij een concurrent werken, of als jouw kleine bedrijf failliet gaat. Deze kwesties zijn goed voor 34% van het klantenverlies. De overige 66% vertrekt om een andere reden: ze voelen zich genegeerd in de communicatie met sommige bedrijven. Gelukkig kunnen kleine bedrijven met de CRM-oplossingen van That’s CRM meer doen om deze zorgen weg te nemen.

De waarde van een CRM-softwaresysteem

Hier zijn de belangrijkste redenen waarom een CRM-softwareoplossing een waardevolle aanwinst kan blijken te zijn voor kleine bedrijven.

1. Registratie van leads en contacten

Je realiseert je zelden wanneer een prospect klaar zal zijn om bij jou te kopen. In ieder geval niet vandaag. Wat moet je doen? Warm ze op.

En, het is nooit te laat om jouw contacten en klanten bij te praten en te organiseren. Je hebt een kleine, elementaire classificatie nodig om jouw bedrijfsinformatie te organiseren, zodat jij jouw CRM-aanpak kunt toepassen om hun eisen te bereiken. Inactieve klanten, beïnvloeders, potentiële partners, partners, leveranciers, prospecten, verloren klanten, en klanten, zijn allemaal noodzakelijke categorieën die je moet segmenteren.

Overweeg om consumenten te segmenteren in X-, Y-, en Z-klanten op basis van verschillende klantbehoudplannen voor elke categorie. Als gevolg hiervan kun je wellicht jouw omslachtige werkbladen voorgoed achterwege laten.

2. Gestroomlijnde klantinteractie en -tracering

Wanneer je begrijpt waar een klant naar verwijst, heb je een voordeel bij de eerstvolgende gelegenheid dat je met een prospect of klant spreekt. Je kunt ervoor zorgen dat de persoon zich gezien en belangrijk voelt. En het is dit inzicht dat een sterk partnerschap tot stand brengt. E-mails moeten worden opgeslagen in jouw database in plaats van in de mailbox van elk individu.

3. Mogelijkheden onthullen

Aan hoeveel klanten heeft jouw kleine onderneming nog niet “verkocht”?

Waarschijnlijk heel veel.

Wat wij normaal gesproken adviseren aan eigenaren van kleine bedrijven is dat een klant die “nee” impliceert “waarschijnlijk geen verkoop vandaag, maar waarschijnlijk iets later op de weg.” De meeste kleine bedrijven blijven bij hun huidige klanten tot ze worden genegeerd. Daarom is het van cruciaal belang om jouw klanten vers en goed in de CRM-database te houden. Als je een sterk seminarplan of e-mailmarketingcampagne hebt, kunnen de prospects in het komende kwartaal in jouw voordeel converteren.

4. Klantgegevens zijn de slagroom op de taart

Mensen veranderen van baan. Heb je ooit de gruwel gevoeld van iemand die jou in de steek liet en geen klantgegevens achterliet?

De verkooppijplijn was verouderd. De informatie was niet bijgehouden. Omdat alle kritieke informatie privé werd bijgehouden, werden de cruciale briefwisselingen niet geïdentificeerd en gerapporteerd. Laat dat niet gebeuren met jouw kleine onderneming. Jouw onderneming bevindt zich in de groeifase en jij moet elk stukje informatie in jouw voordeel gebruiken.

Conclusie

Zonder CRM-software is het moeilijk om in te spelen op de behoeften van de klant.

Eigenaren van kleine bedrijven die investeren in CRM, daarentegen, gebruiken de mogelijkheden ervan om de klant centraal te stellen in hun bedrijf, wat de snelste methode is om de verkoop te laten groeien en de winst uit te breiden. Gelukkig hebben de vier bovenstaande redenen jou ervan overtuigd dat CRM niet langer een keuze is, maar eerder een noodzaak voor jouw kleine onderneming.

Behandel jij jouw dagelijkse zakelijke interacties en klantgegevens met een CRM-systeem? Ja? Nou, dat is heel goed. Nee? Dan moet je vandaag nog jouw groeiplannen voor jouw onderneming heroverwegen!

Neem contact op met de supportafdeling van That’s CRM als je aan de slag wilt met het CRM-systeem.

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).