fbpx

Wil jij een Clean Desk Policy, maar lukt dat niet?

Schuyffel 3 juni 2022 0 Comments

In de 21e eeuw draait alles om technologie en innovaties. Het heeft bedrijfseigenaren en organisaties in staat gesteld hun processen te vereenvoudigen en hun effectiviteit te vergroten. Een van deze technologische hulpmiddelen is een CRM, dat de manier waarop de wereld in elkaar zit, opmerkelijk heeft veranderd. Als jij een van die mensen bent met veel rommel op het bureau, post-its, notitieblaadjes of print-outs van e-mails, dan is een CRM écht iets voor jou. Het biedt jou reminders aan taken, houdt gespreksverslagen van potentiële klanten leesbaar en slaat al jouw gegevens op één plaats op zodat jij alles gemakkelijk kunt terugvinden.

Hoe kan een CRM jou helpen?

1. Betere klantenservice

Met een effectieve CRM kun je de geschiedenis van offertes, facturen, opdrachten en gesprekken met jouw klanten bijhouden. Als je bijvoorbeeld wordt gebeld door een klant met wie je eerder hebt gewerkt, laat een CRM je weten in welke database ze zitten als ze jou weer bellen. Het zal je alles vertellen over de ervaring – het werk dat je hebt gedaan en wat je met hen hebt besproken. CRM-systemen houden jou georganiseerd en op koers, zodat jij professioneel overkomt bij jouw klanten.

2. Een georganiseerd team

Een van de beste eigenschappen van een CRM systeem is dat het jouw team organiseert en motiveert om beter te presteren. Met een systeem kun je alle informatie in één keer toegankelijk maken voor jouw hele team, zodat ze hun werk effectief kunnen doen. Alle informatie zal direct beschikbaar zijn, waardoor het aantal overlegmomenten op kantoor afneemt.

Een voorbeeld van hoe een CRM-systeem de teams kan organiseren:

Het verkoopsteam heeft toegang tot de gegevens van de klanten en kan indien gewenst offertes uitbrengen.

  • Het on-field team kan alle updates en wijzigingen tijdig ontvangen of inzien.
  • Het administratieve team kan alle facturen bijhouden en de facturen controleren die nog niet betaald zijn.

3. Blijf verbonden

Het opbouwen van terugkerende klanten is een van de belangrijkste marketingstrategieën. Als jij effectieve communicatie wil ontwikkelen met vroegere of bestaande klanten, heb jij hun gegevens nodig. Dat is waar een CRM-systeem het leven gemakkelijker maakt. Het helpt jou bij de marketing naar jouw vroegere en huidige klanten en biedt ook de mogelijkheid om nieuwe diensten aan te bieden aan vroegere klanten. Denk bijvoorbeeld eens aan een nieuwsbrief. Een CRM-systeem maakt het ook mogelijk om eenmalige opdrachten om te zetten in terugkerende opdrachten. Je kunt een lijst maken van klanten met wie je in het verleden hebt gewerkt en hen benaderen met een voorstel om regelmatig werk aan te bieden. Als je al een tijdje niet meer met vroegere klanten hebt gewerkt, kun je met hen in contact treden en kortingen aanbieden op komende diensten.

Tot slot

Kortom, een CRM systeem is een van de beste manieren om jouw processen te stroomlijnen, makkelijk toegang te krijgen tot informatie en jouw bureau overzichtelijker te maken. Als jij een CRM nog niet in jouw bedrijf hebt geïmplementeerd, mis je veel. Het kan tijd besparen en jouw problemen oplossen, meer dan je je kunt voorstellen. Voor meer informatie over een CRM systeem, neem vandaag nog contact op met That’s CRM. Ons team hoort graag van je en biedt een mooie oplossing al voor nog geen tientje per maand.

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).