fbpx

Hoe blijf ik in contact met potentiële klanten?

Schuyffel 7 juni 2022 0 Comments

De populariteit van CRM is in het recente verleden toegenomen om voor de hand liggende redenen. Het systematiseert de processen van een organisatie, biedt één enkele database en garandeert gemakkelijke toegang. In jouw sector heb je vast wel eens meegemaakt dat een klant zei dat hij contact met jou zou opnemen, maar dat vervolgens nooit deed.

Een CRM kan jou helpen om ook de follow up van deze offertes te organiseren. Je kunt een herinnering/reminder instellen in het CRM en deze brengt jou naar de notities die je destijds maakte. Zo kun je snel contact opnemen met de potentiële klant en een update krijgen. Contactbeheer is de meest gevraagde functie door meer dan 90% van de CRM-gebruikers, en de volgende in de rij is het instellen van herinneringen.

Hoe werken CRM-herinneringen?

We weten allemaal dat CRM staat voor Customer Relationship Management. Laten we hier de nadruk leggen op de R in CRM en het hebben over het belang van relaties in jouw bedrijf. Relaties zijn de basis van alles en zonder deze basis kan een bedrijf niet floreren. Dat is waar CRM jou kan helpen om goede relaties te onderhouden met jouw bestaande klanten en potentiële klanten.

Je kunt eenvoudig reminders aanmaken om georganiseerd te blijven en te werken aan relatiebeheer. CRM biedt jou reminders voor al jouw taken, zodat de klantenrelaties er nooit onder lijden. Ook kun je reminders instellen voor een specifieke taak, zoals het aanvragen van een offerte of het sturen van een factuur. Als je moeite hebt om klanten via telefoon of e-mail bij te houden, kun je het CRM gebruiken om jou ook aan deze taken te herinneren.

1. Terugbelherinneringen

Als een klant vraagt om op een bepaald tijdstip terug te bellen en je vergeet dat, dan laat dat een verkeerde indruk achter. Met behulp van terugbelherinneringen kun je aangeven wanneer jij moet worden herinnerd en wat tekst toevoegen. Als het zover is, zal het CRM-systeem jou eraan herinneren om te bellen. Als je wil, kun je een eenmalige herinnering of terugkerende herinneringen instellen als jouw gesprekken zijn gepland om dagelijks op een specifiek tijdstip plaats te vinden.

2. Herinneringen op maat

That’s CRM is zeer gebruiksvriendelijk en aanpasbaar. Het toont jou alle geplande afspraken en je kunt het ook zo aanpassen dat alleen de afspraken worden getoond die voor jou relevant zijn. Ook kun je de taken voor een bepaalde dag bekijken, maar je kunt ook de taken voor de hele week bekijken en op basis daarvan werken. De gemakkelijke toegang en de aanpassingsmogelijkheden maken van That’s CRM een ideale tool voor bedrijven van elke omvang.

3. Terugkerende afspraken

Het missen van een terugkerende afspraak kan een gênante situatie creëren met de klant. Bovendien kan het jouw baas erg ongelukkig maken. Met That’s CRM weet je zeker dat je geen enkele afspraak of vergadering vergeet. Onvoorbereid op een vergadering verschijnen kan het risico inhouden dat je een potentiële klant verliest. That’s CRM wijst jou niet alleen herinneringen, het toont ook alle toekomstige afspraken, zodat je je op voorhand kunt voorbereiden.

Conclusie

Als je denkt dat er iets ontbreekt in jouw bedrijfsprocessen, dan is het vast en zeker een CRM-systeem. Neem vandaag nog contact op met That’s CRM, en ons team zal je graag van dienst zijn.

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).