fbpx

Wie ben jij ook al weer?

Schuyffel 7 juni 2022 0 Comments

Als ondernemer bel je veel andere ondernemers. Logischerwijs zet je niet elke potentiële klant in het adresboek op jouw telefoon omdat dit een enorme puinhoop kan opleveren.

Dit veroorzaakt echter een groot probleem. Als je telefoon overgaat en de persoon met wie je praat zegt in je voicemail: “Hey Kevin, je hebt me ongeveer 3 maanden geleden een offerte gestuurd, maar de situatie is veranderd. Kun je het alsjeblieft aanpassen en vanmiddag opsturen?”

Dan is het handig om te weten wie de spreker is. Hij heeft zijn naam er niet bij gezet en 3 maanden geleden heb je best veel offertes gestuurd. Het is onprofessioneel om terug te bellen en te vragen wie hij is.

Dit probleem is op te lossen met een simpele oplossing: Een CRM systeem. In That’s CRM kun je hun telefoonnummer invoeren in een zoekfunctie en alle gespreksverslagen en notities/offertes komen meteen naar boven rollen. Dan heb je meteen jouw dossier op orde, en kun je aan de slag.

Redenen waarom u een CRM nodig heeft

Hier is hoe een CRM het leven op zoveel manieren makkelijk kan maken:

1. Betere interne communicatie

Een CRM-systeem is van cruciaal belang voor het stroomlijnen van jouw processen. Niet alleen verbetert het de communicatie met jouw klanten, maar het stroomlijnt ook jouw interne processen. Wanneer alle informatie gecentraliseerd is, is het personeel altijd up-to-date. Ze kunnen updates en documenten delen, zodat als een personeelslid zich later bij een communicatie voegt, hij verder kan gaan waar zijn collega was gebleven.

Met een CRM kan het personeel ook volgen hoe collega’s met klanten communiceren. Het zorgt voor een professionele toon met behoud van alle ethiek. Het team goed geïnformeerd houden is essentieel om een bedrijf vlot te laten draaien en te helpen groeien.

2. Gedetailleerde Analytics

Tonnen gegevens tot jouw beschikking hebben is altijd handig, maar het heeft geen zin als je niet weet hoe je ze moet gebruiken. De meeste CRM-systemen hebben een gedetailleerde data-analysefunctie, die de gegevens uitsplitst. Op die manier worden de gegevens jou in brokjes gepresenteerd, waardoor ze begrijpelijk worden. Vervolgens kun je deze gegevens gebruiken om jouw volgende stappen te bepalen, zoals marketingcampagnes en verkoopgesprekken.

Deze gegevens bevatten ook elementen zoals demografische gegevens van het publiek, doorklikpercentages en bouncepercentages, die jou helpen de marketingcampagnes te beoordelen en de klant dienovereenkomstig te benaderen. Je kunt ook toekomstige verkopen plannen en wijzen op potentiële kansen voor groei en verbetering.

3. Potentiële leads beheren

Tot slot, één van de belangrijkste voordelen van CRM is dat het jou helpt bij het beheren van potentiële leads. Het genereren van leads kan een hele uitdaging zijn en veel tijd in beslag nemen. Het vergt veel onderzoek voordat je eindelijk de kans krijgt om met een potentiële klant te spreken.

Een CRM maakt dit proces automatisch gemakkelijk. Het stuurt jou herinneringen om met een klant in contact te komen en biedt alle informatie over een potentiële klant op één plek. Wanneer je goed geïnformeerd overkomt bij een klant, ben je hem een stap voor en maximaliseer je jouw kansen om de deal te sluiten.

Conclusie

Ben jij klaar om jouw processen te stroomlijnen en de weg naar succes in te slaan? Neem vandaag nog contact op met That’s CRM en wij helpen je met het bedenken van het meest geschikte CRM voor jouw bedrijf.

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).