fbpx

4 manieren om op kosten te besparen met een CRM

Schuyffel 17 mei 2022 0 Comments

CRM is een oplossing met veel functies die jou kan helpen om jouw bedrijf naar het volgende level te brengen. Bovendien kan een CRM-systeem helpen om de administratie te stroomlijnen en de kosten te verlagen. Verrassend genoeg blijven veel bedrijven vertrouwen op ‘verouderde benaderingen’ zoals Post-Its, notitieblaadjes, spreadsheets, die minimaal inzicht en respijt op de werkplek bieden.

Vooral kleine bedrijven hebben dringend behoefte aan kostenbesparingen en CRM-software kan hen daarbij helpen. Een CRM verzamelt gegevens van klanten en biedt real-time inzicht in alle transacties. Het resultaat is dat jij exacte informatie krijgt en tegelijkertijd geld bespaart.

1. Minder kosten Meer klanten

Omdat een klein bedrijf altijd in beweging is, kunnen jouw kosten ook veranderen. De constante aanwas van nieuwe klanten is een van deze tendensen. Omdat een bedrijf ‘leads’ nodig heeft voor de inflatie, zijn de vooruitzichten van investeringen onvermijdelijk.

Dus, als je nieuwe klanten wil winnen zonder een grote investering te doen, is een CRM één van de beste opties. Betere inzichten in de klant op basis van de statistieken en andere technologieën zullen kostenreductie eenvoudiger maken. Bovendien biedt het soms inzicht in de werkelijke uitgaven die in jouw organisatie worden gedaan en stelt het jou in staat de juiste afwegingen te maken.

2. Verbeterde marketingcampagnes

Het volgen van jouw klanten is een commerciële aanpak die je in staat stelt jouw dienstverlening af te stemmen op hun specifieke behoeften. Door het aanbod aan jouw klanten te personaliseren, kun je dus de verkoop écht verhogen. Pas als je over deze gegevens beschikt, kun je meer waarde bieden of leads genereren.

CRM-software verzamelt dit soort gegevens, zodat jij de bewegingen van de klanten kunt volgen. CRM-software kan factoren bijhouden zoals leeftijdsgroep, geografie, aankoopgeschiedenis en uren die op een website zijn geïnvesteerd. Het kan ook klantinformatie verzamelen en geautomatiseerde berichten leveren voor marketinginitiatieven (lees hier meer over e-mailmarketing).

3. Lagere uitgaven voor klantenondersteuning

Het aantrekken van een groot aantal medewerkers voor de klantenservice kan de kosten van jouw bedrijf verhogen. Slechte klantenservice daarentegen zal jouw kopers doen afhaken en hen doorverwijzen naar concurrenten. CRM software kan de kosten voor klantenondersteuning drukken door alle bedrijfsmiddelen op één plaats samen te brengen.

In werkelijkheid hebben de complexiteit van verzoeken en het aantal kanalen een impact op de kosten voor klantenondersteuning. Als je iemand in dienst neemt om elk kanaal afzonderlijk te beheren, zullen de kosten stijgen.

Een CRM kan de kosten verlagen door verzoeken op één plaats te laten samenkomen, omdat klanten via verschillende platforms contact met jou kunnen opnemen. Het gebruik van CRM in jouw bedrijf zal de kosten voor klantenservice dus drastisch verlagen, evenals het aantal benodigde werknemers.

4. Verlaging van productiekosten met CRM-software

Productie draait om het maken van producten/artikelen en deze vervolgens op de markt brengen bij de juiste klantgroep. Als jij jouw producten niet volgt, wordt het een uitdaging om de productiekosten te optimaliseren. Een beter inzicht in de producten kan jou helpen te bepalen wat voor jou het beste werkt.

Als je een CRM gebruikt, ben je uitgerust met krachtige mogelijkheden om gegevens te visualiseren, zoals analytics. Je zult bereid zijn om geld te steken in zaken die op deze manier beter verkopen. Bovendien wordt het productieproces geoptimaliseerd en krijg je er meer controle over.

Ben jij een kleine ondernemer en op zoek naar creatieve middelen om met klanten te communiceren? Neem vandaag nog contact op met That’s CRM en kies een pakket voor jouw bedrijf

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).