fbpx

Heb ik een CRM nodig als bedrijf of ZZP’er?

Schuyffel 9 mei 2022 0 Comments

Vaak merken wij dat zzp’ers en medewerkers van bedrijven denken dat een CRM-systeem alleen handig is voor sales. Medewerkers die de hele dag bellen, gespreksnotities maken en deze later weer met één druk op de muis tevoorschijn kunnen halen.

Natuurlijk is dit een manier waarop een CRM-systeem ingezet kan worden, maar wij vertellen graag waarom een CRM-systeem voor jouw bedrijf of voor jou als zzp’er hartstikke handig is en ervoor zorgt dat jij jouw bedrijfsactiviteiten beter kunt stroomlijnen.

Lees hierover meer in deze blog!

Een CRM voor mijn bedrijf, waarom?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Verkoopt jouw bedrijf producten en/of diensten aan meerdere klanten? Dan heeft jouw bedrijf baat bij een goed CRM-systeem. Een dergelijk systeem zorgt er namelijk voor dat jij heel eenvoudig een goed overzicht krijgt van wat er onder andere gebeurt op gebied van klantcontact, verkoop en marketing. Je wilt natuurlijk over alle actuele informatie van klanten en leads beschikken, weten met wie je wanneer contact gehad hebt en waar dit contact over ging. Zo kun jij jouw klanten nog beter van dienst zijn en een sterkere klantrelatie met hen opbouwen!

Er zijn natuurlijk nog vele andere situaties waarin een CRM-systeem jouw bedrijf van dienst kan zijn. Onderstaand vind je een tweetal voorbeelden van uitdagingen of problemen die wij vaker voorbij horen komen bij bedrijven en hoe een CRM-systeem hierin voor een oplossing kan zorgen:

Voorbeeld 1: 

Een collega is afwezig. Je kunt hierdoor niet de openstaande gesprekken met leads opvolgen en je moet door een berg aan e-mails ploeteren om enigszins terug te kunnen vinden waar je collega gebleven was. 

Dit is een klassiek voorbeeld waarin een CRM-systeem van grote waarde is. Het zorgt voor efficiëntie en productiviteit als het aankomt op het eenvoudig over kunnen nemen van het eerder gedane werk van collega’s. In een CRM-systeem als That’s CRM! kun je eenvoudig meerdere accounts aanmaken, zodat je met al jouw collega’s samen kunt werken in één systeem en gemakkelijk alle nodige informatie tevoorschijn kunt halen bij afwezigheid van een collega. Waar is diegene gebleven in het laatste gesprek met een potentiële klant? Heeft er al opvolging plaatsgevonden of moet je diegene nog nabellen? Geen eindeloos proces waarin je in allerlei verschillende systemen hoeft te zoeken, maar slechts één druk op de knop en je kunt direct beginnen. Een gestroomlijnd proces dus!

Voorbeeld 2:

Je bent druk bezig met allerlei verschillende taken buiten sales om en daarbovenop komt ook nog dat je 30 lopende, potentiële deals hebt. Je bureau ligt vol met Post-Its en langzaamaan raak je het overzicht kwijt, lukt het niet om prioriteiten te bepalen en kom je er niet aan toe om op een afgesproken moment die ene klant terug te bellen. 

Het is natuurlijk heel vervelend als je overzicht verliest en dat hierdoor de bedrijfsactiviteiten langzaamaan vertraging oplopen of erger nog: helemaal stil komen te liggen. Het is van groot belang om prioriteiten aan te brengen binnen jouw bedrijfsactiviteiten en een helder overzicht te creëren. Zo kun jij al jouw activiteiten optimaliseren, stroomlijnen en productiever te werk gaan. Een CRM-systeem helpt jou hierbij. Creëer eenvoudig overzicht door jouw verkoopproces te visualiseren in het CRM-systeem, maak herinneringen aan om leads op te volgen, verstuur e-mails vanuit hetzelfde systeem en noteer gemakkelijk informatie bij al jouw relaties. Zo vergeet je niets meer en kun jij doelgericht aan het werk!

Een CRM voor mij als zzp’er, waarom?

Zojuist hebben we je verteld wat een CRM-systeem voor een bedrijf met meerdere medewerkers kan betekenen. Hartstikke handig! Ook voor jou als zzp’er. Waarom? Omdat jij als zzp’er sales, marketing én klantenservice in één bent. Sterker nog, wij vinden dat een CRM-systeem eigenlijk voor iedere zzp’er een van de dingen is die ervoor zorgt dat jij meer invloed krijgt op de groei van jouw klantenbestand en jouw activiteiten optimaliseert! 

Wij zien en horen vaak dat CRM-systemen veel te uitgebreid en ingewikkeld zijn voor zzp’ers en dat lang niet alle functionaliteiten noodzakelijk zijn. Vaak stuwen deze functionaliteiten de prijs van zulke CRM-systemen dan ook flink op, waardoor het uiteindelijk verre van aantrekkelijk is voor een zzp’er. Onhandig en duur dus. Vinden wij ook. 

Een goede prijs-kwaliteit-verhouding is van groot belangrijk. Vandaar dat ons CRM-systeem “That’s CRM!” ontwikkeld is vanuit de visie van de ondernemer en niet vanuit die van de programmeur. Eenvoud, betaalbaar en doeltreffend zijn belangrijke aspecten van That’s CRM!. Vandaar dat het een CRM-systeem is dat uitstekend is voor kleinere bedrijven, MKB en zzp’ers. Haal het maximale uit jouw klantrelaties, manage en verstuur jouw e-mailmarketing vanuit hetzelfde systeem en creëer meer overzicht in al jouw activiteiten!

Een CRM-systeem kiezen

Wij begrijpen dat wanneer je pas net meer te weten komt over CRM-systemen en het gebruik ervan, dat je wellicht het overzicht enigszins kwijt bent als het aankomt op het kiezen voor een aanbieder van een CRM-systeem. Eerder hebben wij een blog geschreven waar wij het aanbod van allerlei aanbieders van CRM-systemen uiteengezet hebben. Zo kun jij een doordachte keuze maken wanneer je kiest voor een CRM-systeem. Lees hier meer! 

Vergelijking CRM

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).