fbpx

Checklist: Wel of geen CRM software?

Schuyffel 12 mei 2022 0 Comments

Veel kleine bedrijven denken dat Customer Relationship Management (CRM) software alleen voor grote bedrijven is. CRM-software is echter een van de meest effectieve instrumenten die een klein bedrijf kan gebruiken.

De helft van alle startende bedrijven stopt in het eerste jaar. Met CRM-software dat uitsluitend voor kleinere bedrijven is ontworpen, zoals That’s CRM, kun je contactinformatie beheren en jouw bedrijfsactiviteiten en klantenbehoeften bijhouden. Het is een gecentraliseerde database dat alle klanteninformatie op één plek verzamelt en bedrijven in staat stelt de best mogelijke partnerships op te bouwen.

Hoe weet je dat jouw kleine bedrijf een CRM nodig heeft?

Ironisch genoeg komt de aanleiding dat een bedrijf klaar is voor CRM, vaak in de vorm van iets ongunstigs. Stel bijvoorbeeld dat jouw sterverkoper het bedrijf verlaat en alle contactgegevens met zich meeneemt, waardoor jij in het donker komt te zitten. Ondertussen, terwijl jouw klantenservice-medewerker een ontevreden klant probeert te helpen, probeert jouw verkoper hem te upsellen, wat hem zodanig irriteert dat hij niet langer zaken wil doen, of met jou over de projectvoorwaarden wil onderhandelen.

Misschien laat een van jouw potentiële klanten jou weten dat hij ervoor heeft gekozen zaken te doen met iemand anders – en ontdekt je dat deze lead al teruggaat voordat hij iemand zocht om van te kopen. Misschien herken je jezelf in één of een paar van deze scenario’s.

Wel of geen CRM Software – een checklist voor kleine ondernemers

Hier is een checklist met tien overwegingen die jou helpen te bepalen of jouw bedrijf een CRM-software oplossing nodig heeft.

  1. Ben je er zeker van dat alle prospects in de sales funnel worden opgevolgd en word je op de hoogte gehouden van hun projectvoortgang?
  2. Ben je tevreden met de tijd die jij (of jouw verkoper) momenteel besteedt aan administratieve taken?
  3. Wordt het merendeel van jouw klanteninteracties en informatie (in de vorm van e-mails, papieren, formulieren, brieven, enzovoort) op één plaats bijgehouden en is deze informatie bereikbaar voor iedereen binnen het bedrijf?
  4. Kun je makkelijk data delen tijdens een samenwerking met partijen om gespecialiseerde follow-upactiviteiten en marketingcampagnes te organiseren?
  5. Kun je prognoses creëren over de prospects?
  6. Kun je nu met één klik toegang krijgen tot alle verkooptransacties en uitkomsten?
  7. Kun je nu zien binnen het verkoopproces waardoor verkopen worden verloren?
  8. Kun je (of jouw verkoper) toegang krijgen tot klantgegevens en informatie, wanneer hij niet op kantoor is?
  9. Realiseer je je welke problemen en zorgen elke klant heeft ervaren en waarom?
  10. Weet jij nog hoeveel verkoopkansen je vorig kwartaal hebt gemist en waarom?

Als jij op een of meer van de bovenstaande punten “nee” hebt geantwoord, is het zeer raadzaam om eens te kijken naar CRM-software voor kleine bedrijven en de positieve effecten die het kan hebben voor jouw bedrijf.

Aan de slag gaan is eenvoudig

Het kan moeilijk zijn om te weten, waar jij als kleine ondernemer moet beginnen. Er zijn talloze artikelen en blogs over CRM en de kosten en baten ervan. Het overgrote deel ervan is echter gericht op grotere bedrijven.

Als je jezelf afvraagt hoe een CRM, jouw small business kan helpen en ideeën nodig hebt over waar te beginnen, stellen wij voor dat je je abonneert op onze nieuwsbrief, die eigenaren van kleine bedrijven periodiek informeert over het hoe, waarom en wat onze CRM-softwareoplossing biedt.

Bovendien kunnen onze blog-berichten kleine bedrijven helpen hun bedrijf te ontwikkelen, hun bestaande klantenbestand te behouden en nieuwe klanten aan te trekken. De ideeën die in onze nieuwsbrief worden gepresenteerd, kunnen jou het beste voorbereiden op het kiezen, implementeren of op zijn minst het uitvoeren van meer onderzoek naar CRM en hoe het jouw kleine bedrijf ten goede zou kunnen komen.

Met welke problemen werd jij als klein bedrijf geconfronteerd bij het kiezen van een CRM-oplossing? Deel jouw ervaringen.

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).