fbpx

De voordelen van een CRM

Schuyffel 20 mei 2022 0 Comments

Je weet waarschijnlijk wel iets van CRM-software. Je hebt het wellicht al eens eentje gebruikt, er verkooptelefoontjes over ontvangen en gedacht dat jouw klantgegevens netjes georganiseerd zijn. Maar maak je geen zorgen als dat niet zo is. Veel andere eigenaren van kleine bedrijven, waaronder jij, hebben geen idee waar die acroniemen echt voor staan, wat ze betekenen of wat ze opleveren.

De meeste bedrijven moeten een systematische methode hebben om prospects en klanten te volgen op hun weg naar de klant. Maar hebt jij een CRM-softwareoplossing nodig? Dat hangt onder meer af van de schaal, het type, de omvang, de bedrijfstak, het model en het type klant van het bedrijf.

Deze blog gaat in op de functie van een CRM in bedrijfsuitbreiding en het mogelijke nut ervan voor jouw bedrijf.

Voordelen van een CRM-oplossing voor kleine bedrijven

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een CRM-oplossing. Toch is het lastig om het geïntegreerd te krijgen, vooral als je specialisten hebt binnen jouw netwerk.

1. Communicatie

Op het randje van galmend als een oude, kapotte, versleten plaat, is goede communicatie en samenwerking essentieel voor marketeers. En dan bedoelen we niet simpelweg het regelmatig voeren van besprekingen met het verkoopteam. CRM’s stellen jou in staat om in real-time te communiceren met jouw verkoopmedewerkers, marketingteam en prospects.

2. Organisatie

Met CRM kun je informatie over klanten en prospects vastleggen, filteren en classificeren op basis van parameters zoals bedrijf, kanaal, contactpersoon, locatie, accounttype, enz. Dit betekent dat je alle collega’s die voor hetzelfde bedrijf werken, of de interne afdeling die zich op een specifiek project richt, kunt samenbrengen. Daarnaast helpt het jou aan verschillende inzichten om op basis hiervan bedrijfskeuzes te maken.

3. Efficiëntie

CRM’s zijn populair om de eerder genoemde redenen; ze maken gebruik van vereenvoudigde samenwerking en bedrijfsstructuur om efficiëntie te bereiken. Wanneer het tijd is om de fiscale jaarinformatie uit te werken, een audit te krijgen, of precies te verifiëren wat jouw salesafdeling een klant heeft beloofd, staat alles in jouw CRM.

Efficiëntie, communicatie en organisatie zijn slechts enkele van de vele voordelen van een CRM-systeem dat kan bijdragen tot het ontstaan van talrijke voordelen, waaronder:

 • Hogere snelheid in de verkoop- en marketing funnels;
 • Tevreden en loyale klanten;
 • Verbeterde samenwerking tussen teamleden;
 • Verhoogde klantenwerving;
 • Verhoogde productiviteit;
 • Inkomstengroei;
 • Mogelijkheden om tijd en geld te besparen.

CRM voor kleine bedrijven

Vandaag de dag zijn er veel CRM’s voor bedrijven beschikbaar, elk met een unieke set kenmerken en functies. Wanneer u er een voor uw kleine bedrijf selecteert, moet je in gedachten houden dat geld niet alles is. Met de juiste CRM voor jouw bedrijf kun je niet alleen jouw marketingplan vlot uitvoeren, maar ook onderweg kennis opdoen om het te wijzigen en te verbeteren, zodat jij meer klanten (en inkomsten) kunt binnenhalen terwijl je de efficiëntie verbetert en op lange termijn tijd, geld en inspanningen bespaart.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van een CRM die jou zullen helpen om dit te bereiken:

 • Geavanceerde campagne tracking;
 • Analytics;
 • Communicatie-instrumenten;
 • Aangepaste rapportage;
 • Gebruiksgemak;
 • Integratie;
 • Real-time gegevens;
 • Schaalbaarheid;
 • Ondersteuning.

Ben jij op zoek naar een upgrade voor jouw kleine bedrijf? Neem contact op met het support-team van That’s CRM en help jouw bedrijf op weg naar een nieuwere, frissere, verfijnde versie van zichzelf.

Stroomlijn jouw bedrijfsvoering en geef jouw bedrijf vandaag nog een nieuw leven!

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).