fbpx

Het belang van bellen na offertes

Schuyffel 7 juni 2022 0 Comments

Het maken van de volledige en correcte offerte met een potentiële klant is dé sleutel tot een langdurige verbintenis. Jouw offerte moet alles bevatten wat jij met de klant hebt besproken.

Het doel is altijd om de deal te sluiten, maar het vereist inspanning van jouw kant. Als je een starter bent, denk je misschien dat de potentiële klant jou wel zal terugbellen, maar dat gebeurt bijna nooit. In de meeste gevallen moet je terugbellen voor een follow-up. En als je vergeet te bellen, loop je het risico een potentiële klant te verliezen.

Dat is waar de CRM-functie “DEALS” uitkomst kan bieden. Je kunt een herinnering instellen met toegevoegde notities, en deze zal jou eraan herinneren om binnen een week of op een ander gewenst tijdstip terug te bellen. Dan kunt je makkelijk in contact blijven met deze potentiële klant voor toekomstige afspraken.

Klantervaring & CRM

Een CRM-systeem biedt jou een 360-graden zicht op jouw klant. Het helpt jou een sterk aangepast aanbod te creëren op basis van hun specificaties. Laten we het eens hebben over hoe een CRM-systeem de ervaring voor jouw klanten kan verbeteren.

1. Verbonden blijven

Als je een ongeëvenaarde klantervaring wil bieden, moet je zorgen voor voorbeeldige communicatie. Elk contact dat jij met een klant hebt, bepaalt of hij al dan niet bij jou zal terugkeren. Hier kan een CRM fungeren als een tool om de klantloyaliteit te vergroten door in contact te blijven. Het systeem bevat uitgebreide informatie over jouw klant en zijn/haar voorkeuren. Je kunt deze gegevens gebruiken om hen (met behulp van een nieuwsbrief) op de hoogte te houden van jouw aanbiedingen, nieuws, campagnes of andere initiatieven.

Met CRM-software kun je de klanten ook segmenteren en het juiste publiek met de juiste boodschap aanspreken in plaats van ze steeds dezelfde informatie te sturen.

Wij zijn van mening dat emailmarketing een essentieel onderdeel is om in contact te blijven met jouw (potentiële) klanten. Mede hierdoor hebben wij ervoor gekozen om het nieuwsbrievensysteem That’s Mail te integreren in That’s CRM.

2. Inzicht in de behoeften van klanten

Klanten zijn tegenwoordig goed op de hoogte van de markt. Alle informatie over producten is gemakkelijk beschikbaar voor hen, dankzij sociale media. Als jij wil weten wat ze verwachten, moet je hun behoeften begrijpen. Je kunt dit doen door met hen te praten of hen enquêtes te sturen om hun mening te vragen over jouw producten, diensten en hoe jij de ervaring kunt verbeteren. Een CRM zorgt ervoor dat je alle gegevens van je klanten hebt, zodat je het meest effectief met ze om kunt gaan.

3. Persoonlijke relaties opbouwen

Het opbouwen van sterke relaties met de klanten is de sleutel tot jouw groei. Je kunt een sterkere band creëren door jouw marketingcommunicatie te personaliseren. CRM-software kan e-mail-, telefoon- en websitecommunicatie van alle afdelingen vastleggen. Het biedt een platform waar jij en jouw bedrijf toegang hebben tot alle informatie op één plaats. Deze informatie kan jouw klant een unieke ervaring bieden door hun problemen op voorhand te kennen voordat ze het jou vertellen. Gepersonaliseerd kan de perceptie van jouw klanten over jouw bedrijf veranderen en jou helpen te groeien.

Conclusie

Dit gezegd hebbende, is er geen reden waarom jij geen CRM systeem zou implementeren in jouw bedrijfsprocessen. Neem vandaag nog contact op met That’s CRM en ons team zal je graag verder helpen.

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).