fbpx

Hoe verbeter je structureel het contact met jouw klant?

Schuyffel 12 mei 2022 0 Comments

Ieder bedrijf, iedere zzp’er en iedere ondernemer verbetert graag het contact met zijn of haar klanten. Een beter klantcontact resulteert uiteindelijk in een sterkere klantrelatie. Enthousiaste en loyale klanten zijn voor iedereen die producten en/of diensten verkoopt een must-have.

In deze blog leggen wij je graag uit hoe jij structureel jouw klantcontact en klantrelaties kunt verbeteren met behulp van een CRM-systeem.

Lees hieronder verder!

Wat is een CRM-systeem?

CRM staat voor ‘Customer Relationship Management’. In feite betekent dit de wijze waarop jij als ondernemer jouw relaties en activiteiten met jouw (potentiële) klanten bijhoudt en beheert. In een eerdere blog hebben wij uitgebreid uitgelegd wat een CRM-systeem precies is, waarom het belangrijk is en waar je op moet letten bij het uitkiezen van jouw CRM-systeem. Je kunt deze blog hier terugvinden!

Contact houden en beheren

Een CRM-systeem is niet langer slechts een salestool dat ingezet kan worden om leads op te volgen, meer verkopen te generen en gespreksnotities in op te slaan. Sterker nog, het doet een CRM-systeem zelfs te kort als het enkel voor deze functies gebruikt wordt. Een CRM-systeem zorgt ervoor dat er meer structuur en overzicht aangebracht kan worden in het beheren van het contact met klanten. Je kunt jouw klanten bijvoorbeeld eenvoudig onderverdelen in groepen (segmenten) en op deze manier verschillende boodschappen versturen naar hen.

Een voorbeeld: een leuke inhaak e-mail over dierendag is bijvoorbeeld vele malen leuker en effectiever om te versturen naar iemand waarvan jij weet dat hij of zij een huisdier heeft. Je kunt ook op de Nationale Koffiedag een e-mail versturen naar al jouw relaties met wie jij al enige tijd (onbewust 😉 ) niet gesproken hebt om weer eens een kop koffie te drinken samen. In jouw CRM-systeem kun je namelijk eenvoudig terugvinden met wie jij al enige tijd geen klantinteracties gehad hebt.

Hou contact met jouw (potentiële) klanten en laat de relatie niet verslappen doordat je geen overzicht en structuur hebt in jou klantrelatiebeheer (CRM). Dat is namelijk super zonde!

Klantenbestand groeit en het aantal relaties ook

Jij wilt natuurlijk dat jouw klantenbestand groeit en dat zij tevreden zijn over jouw producten en/of diensten. Vaak horen wij dat wanneer het klantenbestand groeit, dit ook een aantal problemen met zich meebrengt. Gesprekken met (potentiële) klanten worden niet meer door één persoon uitgevoerd, waardoor allerlei gespreksnotities versnipperd en ontoegankelijk in de mailbox of computer blijven staan. Leads worden niet opgevolgd, klantcontact verslapt en het bureau ligt onder de gele Post-Its. Een totale chaos en bovenal slecht voor de klanttevredenheid.

Een CRM-systeem brengt structuur aan en biedt een volledig overzicht over alle lopende en toekomstige zaken. Herinneringen, notities, sales funnels (deals) en e-mailmarketing gecentraliseerd in één systeem zorgt voor een opgeruimd bureau en een effectieve aanpak om als bedrijf mee te groeien met jouw klantenbestand. Zo kun jij iedere klant de beste klantervaring bieden én zorgen voor een hogere klanttevredenheid.

Een CRM-systeem kiezen

Wij begrijpen dat wanneer je pas net meer te weten komt over CRM-systemen en het gebruik ervan, dat je wellicht het overzicht enigszins kwijt bent als het aankomt op het kiezen voor een aanbieder van een CRM-systeem. Eerder hebben wij een blog geschreven waar wij het aanbod van allerlei aanbieders van CRM-systemen uiteengezet hebben. Zo kun jij een doordachte keuze maken wanneer je kiest voor een CRM-systeem. Lees hier meer! 

Vergelijking CRM

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).