fbpx

De CRM-kopersgids

Schuyffel 17 mei 2022 0 Comments

Zoals je hier hebt kunnen lezen. is CRM-software bedoeld om organisaties te helpen bij het opzetten en onderhouden van connecties met huidige en potentiële klanten. Deze oplossingen zijn te vinden van een eenvoudig contactbeheersysteem tot een complexe tool die gebruikers helpt bij het beheren van vele elementen van hun organisatie. Wil je een overzicht van de beschikbare CRM-systemen voor kleinere ondernemingen, klik dan hier.

CRM kan jou tevens helpen leads te lokaliseren, prospects op te volgen en hen te begeleiden in de verkooptrechter (lees: deals). CRM wordt ook gebruikt om klanten te binden door cruciale informatie te bewaren om de verkoop te verhogen, bijvoorbeeld door de ervaring aan te passen en uitstekende klantenservice te bieden.

Hierbij ontvang je onze 2022 gids voor het selecteren van de beste CRM-software voor jouw (kleine) bedrijf. Lees verder om meer te ontdekken over welke functies jouw CRM-software moet beschikken.

1. Helpdesk

Veel goedkope CRM-pakketten missen functionaliteit voor klantenservice, hoewel er plug-ins van derden bestaan om CRM-software te verbinden met callcentersoftware. Als een support-afdeling echter van cruciaal belang is voor een klein bedrijf, kan het voordelig zijn om te investeren in een CRM dat volledige callcenterfunctionaliteit bevat.

Met That’s CRM begrijpen we de waarde van een support afdeling. Wij hebben daarom gekozen om wel een Nederlandse support aan te bieden, ook al zijn de prijzen laag.

2. Dashboards/rapporten

De meeste CRM-software heeft een rapportagemogelijkheden en veel van de duurdere versies bieden live, dynamische dashboards. Controleer of de import- of exportvereisten (bijvoorbeeld het verplaatsen van gegevens van en naar Google Sheets of Excel) volledig functioneel zijn met het gekozen systeem.

Van belang is wel om te kijken waar jouw bedrijf behoefte aan heeft. Begrijp je alle rapporten en kun je de data (zonder specialisten) begrijpen en er iets mee doen. Natuurlijk is het wel belangrijk om alvast de zaken te registreren als klein bedrijf, dat als je zover bent om wat te doen met de data, dat de data beschikbaar is.

3. E-commerce

De meeste high-level CRM-apps bieden ingebouwde e-commerce-mogelijkheden, terwijl andere eenvoudige e-commerce-integraties mogelijk maken via een service of API van een derde partij. Ook dit hangt af van de wensen van jou als ondernemer (zie hierboven).

4. Marketing

Veel CRM-platforms bevatten marketingmogelijkheden, zoals e-mailsjablonen, e-mailmarketing funnels, sms-berichten en lichtgewicht functies voor projectbeheer. Sommige bevatten zelfs mogelijkheden voor het voorspellen van de verkoop en het volgen van concurrenten.

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen is e-mailmarketing hot en zal dit voorlopig ook zo blijven. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om de functionaliteiten van That’s Mail te integreren in That’s CRM. Zo heb je twee vliegen in één klap. Lees hier de voordelen en wie weet ben je overtuigd.

5. CRM-softwarefuncties die je moet hebben

CRM is meer dan alleen het bijhouden van uw kleine zakelijke contacten. Het biedt ook een aantal middelen om jou te helpen de verkoop te verhogen en meer gerichte marketinginspanningen uit te voeren. Hier vindt je meer informatie over de functies die CRM-software biedt voor kleine bedrijven.

6. Verkoop- en leadbeheer

Ontdek verschillende klanten door automatisch leads te genereren uit tal van bronnen, zoals nieuwsbriefinschrijvingen, inbound calls, websitebezoeken, sociale media en meer. Volg prospects automatisch op aan de hand van voorgeprogrammeerde taken en e-mails of neem rechtstreeks contact met ze op.

CRM kan leads door de hele sales funnel leiden, van lead creatie tot sales fulfilment, jouw zakelijke activiteiten kunnen worden gestroomlijnd via CRM integratie. Bovendien kunnen gebruikers met een CRM-systeem verkoopoffertes uploaden en belangrijke documentatie bijhouden.

7. Workflows/ Goedkeuringen

Projectbeheer is een essentieel onderdeel van elk CRM. Verschillende hoogwaardige (en ook duurdere) CRM-systemen bieden ingebouwde processen en goedkeuringen in checkbox-stijl om te helpen bij het beheren van projecten en het organiseren. De mate waarin deze projectbeheeroplossingen aanpasbaar zijn, verschilt echter per product, dus als je een bepaald workflowproces of goedkeuringssysteem nodig hebt, wees er dan zeker van dat dit mogelijk is met het programma dat je kiest.

Heb jij een CRM nodig?

Er zijn veel verschillende soorten CRM-software beschikbaar, dus het selecteren van de juiste is van cruciaal belang om het te laten werken voor jou bedrijf. Hier zijn enkele vragen die eigenaren van kleine bedrijven aan potentiële leveranciers zouden moeten stellen:

 • Zijn er installatie- of andere kosten?
 • Zijn er een limiet op het aantal gebruikers?
 • Is er een handleiding beschikbaar?
 • Hoe eenvoudig is het om het te koppelen aan andere oplossingen die ik al gebruik?
 • Hoe eenvoudig is de bediening en kan ik het (gratis) uitproberen?
 • Is het bedoeld voor kleine bedrijven?
 • Is de API toegankelijk?
 • Is het systeem AVG-proof?
 • In welke mate wordt technische support geboden?
 • Wat als ik meer integraties of gebruikers moet toevoegen?
 • Wat zijn de totale kosten van de software?

Vragen of opmerkingen

Heb jij behoefte aan extra informatie of heb je een opmerking? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag! Klik hier of op de onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

Zelf versturen we natuurlijk ook nieuwsbrieven. Hartstikke leuk met het laatste nieuws, tips en meer! Schrijf je direct in:

Delen:
AboutKevin Schuyffel
Kevin Schuyffel is eigenaar van That's CRM en That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in CRM en e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven).